Ostatnio powiem Wam, że miałam problem z ugotowaniem jajek na twardo.. Prawidłowo od zagotowania wody, gotowały się 10 minut.. No i okazywało się później, że są ugotowane na miękko. Za którymś razem stwierdziłam, że to zależy od rodzaju jajka.. Bo te które ugotowałam teraz wyszły takie, jak powinny.
Jeśli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres andzia.andzia15@gmail.com. Zdjęcie opublikuję w komentarzach i na moim Facebooku
(oczywiście podpiszę dzieło w Twoim wykonaniu).
Składniki :
- 8-10 jajek
- 5-6 łyżek majonezu
- pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania :
- Jajka gotujemy na twardo. W między czasie myjemy szczypiorek i kroimy. Studzimy jajka, a następnie obieramy i kroimy po długości na pół.
- Układamy połówki jajek na talerzyku i nakładamy majonez. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz