menu

Łączna liczba wyświetleń

Szukaj na tym blogu

Jeżeli spodobał Ci się mój blog - zaobserwuj, by zostać na dłużej
Zostaw link do swojego bloga - na pewno do Ciebie zajrzę i poczytam Twoje wpisy
W komentarzu - wyraź szczerą opinię, a nie z przymusu, by tylko się zareklamować
Nie proś o obs/obs - nikt nikogo na siłę nie zatrzyma u siebie

piątek, 1 stycznia 2016

Jajka w majonezie

Dobrą przystawką na domową imprezę będą jajka w majonezie z dodatkiem szczypiorku ( opcjonalnie, gdyż nie każdy lubi - osobiście nie przepadam ). Robi się szybko, a na dodatek są smaczne. Raczej każdy ich próbował, więc nie będę musiała opisywać dokładnie.
Ostatnio powiem Wam, że miałam problem z ugotowaniem jajek na twardo.. Prawidłowo od zagotowania wody, gotowały się 10 minut.. No i okazywało się później, że są ugotowane na miękko. Za którymś razem stwierdziłam, że to zależy od rodzaju jajka.. Bo te które ugotowałam teraz wyszły takie, jak powinny.

Jeśli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres andzia.andzia15@gmail.com. Zdjęcie opublikuję w komentarzach i na moim Facebooku
(oczywiście podpiszę dzieło w Twoim wykonaniu).

Składniki :

  • 8-10 jajek
  • 5-6 łyżek majonezu
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania :


  1.  Jajka gotujemy na twardo. W między czasie myjemy szczypiorek i kroimy. Studzimy jajka, a następnie obieramy i kroimy po długości na pół.
  2. Układamy połówki jajek na talerzyku i nakładamy majonez. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz