Dzisiejszy sos, który przygotowałam nadał się do podpłomyków, które zrobiłam na obiad.
Kolor obłędny, ponieważ dodatek bazylii nadał kontrastu.. Najlepsze sosy, to takie, które robimy na bazie jogurtu naturalnego. Są one bardziej zdrowsze no i nie są tłuste, jak te, które robimy z wywarów ! :)
Mam nadzieję, że wypróbujecie i pochwalicie się jak Wam smakowało :)
Składniki :
- 1 pęczek bazylii
- 400 g jogurtu naturalnego gęstego ( najlepiej "Grecki" lub "Bakoma'' )
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania :
- Obrywamy listki bazylii i myjemy. Kroimy drobno i wrzucamy do miski. Zalewamy jogurtem. Obrane piórka czosnku siekamy drobno lub przepuszczamy przez praskę i dajemy do jogurtu z bazylią.
- Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
ZAKAZ KOPIOWANIA I ROZPOWSZECHNIANIA ZDJĘĆ BEZ MOJEJ ZGODY JEST ZABRONIONE
Wszelkie prawa do zdjęć są moją własnością - kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
na koniec ...
Kto nad kradzionym jadłem odmawia modlitwy, szydzi z Boga.Miłego dnia życzy,
Talmud
Angelika :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz