menu

Łączna liczba wyświetleń

Szukaj na tym blogu

Jeżeli spodobał Ci się mój blog - zaobserwuj, by zostać na dłużej
Zostaw link do swojego bloga - na pewno do Ciebie zajrzę i poczytam Twoje wpisy
W komentarzu - wyraź szczerą opinię, a nie z przymusu, by tylko się zareklamować
Nie proś o obs/obs - nikt nikogo na siłę nie zatrzyma u siebie

sobota, 6 lutego 2016

Koreczkowe kanapki


No więc.. Kolejna przekąska. Tym razem w postaci koreczków zrobionych ze zwykłej bagietki.
Z dodatkiem sera, szynki oraz wielu innych składników stała się pyszną przystawką na każdą możliwą imprezę domową lub w gronie znajomych. Na szybko, dla ludzi, którzy nie mają dużo czasu i nie chcą nastać się przy robieniu wymyślnych rzeczy.
Najmniejsze i najprostsze ucieszą każde oko i kubki smakowe ! :)
Jeśli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres andzia.andzia15@gmail.com. Zdjęcie opublikuję w komentarzach i na moim Facebooku
(oczywiście podpiszę dzieło w Twoim wykonaniu).

Składniki:

  • 4 bagietki ( kupiłam w Biedronce )
  • słoik czarnych oliwek
  • 200 - 250 g szynki
  • 200 - 250 g sera żółtego
  • słoik ogórków konserwowych
  • słoik papryki konserwowej ( opcjonalnie, bo wiem, że nie każdy ją lubi )
  • ozdobne wykałaczki lub patyczki do koreczków
  • masło do smarowania kanapek

Sposób przygotowania :

  1. Z bagietki odkrajamy końcówki. Resztę kroimy na 2-4 cm kanpeczki.
  2. Każdą z nich smarujemy masłem i odkładamy na tacę.
  3. Szynkę i ser kroimy w 3-4 cm plasterki ( tak aby przy nakładaniu na kanapkę można było je zgiąć na pół ). Ogórki kroimy w średniej grubości plasterki, to samo robimy z konserwową papryką.
  4. Nakładamy ser, szynkę, paprykę, ogórka i oliwkę. Nabijamy to wszystko na wykałaczkę.
    Mam nadzieję, że wam się udało i wyszły takie jak powinny. !

1 komentarz:

  1. Wyglądają mega apetycznie! też często robię kanapeczki z bagietek :)
    Świetny blog, obserwuję! :)

    ksiezycova.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń