No więc.. Kolejna przekąska. Tym razem w postaci koreczków zrobionych ze zwykłej bagietki.
Z dodatkiem sera, szynki oraz wielu innych składników stała się pyszną przystawką na każdą możliwą imprezę domową lub w gronie znajomych. Na szybko, dla ludzi, którzy nie mają dużo czasu i nie chcą nastać się przy robieniu wymyślnych rzeczy.
Najmniejsze i najprostsze ucieszą każde oko i kubki smakowe ! :)
Jeśli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres andzia.andzia15@gmail.com. Zdjęcie opublikuję w komentarzach i na moim Facebooku
(oczywiście podpiszę dzieło w Twoim wykonaniu).
Składniki:
- 4 bagietki ( kupiłam w Biedronce )
- słoik czarnych oliwek
- 200 - 250 g szynki
- 200 - 250 g sera żółtego
- słoik ogórków konserwowych
- słoik papryki konserwowej ( opcjonalnie, bo wiem, że nie każdy ją lubi )
- ozdobne wykałaczki lub patyczki do koreczków
- masło do smarowania kanapek
Sposób przygotowania :
- Z bagietki odkrajamy końcówki. Resztę kroimy na 2-4 cm kanpeczki.
- Każdą z nich smarujemy masłem i odkładamy na tacę.
- Szynkę i ser kroimy w 3-4 cm plasterki ( tak aby przy nakładaniu na kanapkę można było je zgiąć na pół ). Ogórki kroimy w średniej grubości plasterki, to samo robimy z konserwową papryką.
- Nakładamy ser, szynkę, paprykę, ogórka i oliwkę. Nabijamy to wszystko na wykałaczkę.
Mam nadzieję, że wam się udało i wyszły takie jak powinny. !
Wyglądają mega apetycznie! też często robię kanapeczki z bagietek :)
OdpowiedzUsuńŚwietny blog, obserwuję! :)
ksiezycova.blogspot.com