Zaczynamy :))
Składniki :
- 2-3 czerwone papryki ( lub kolor jaki lubicie )
- 1 torebka kaszy gryczanej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ( lub jak kto woli w oleju )
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania :
- Paprykę myjemy i odkrajamy górną część i zostawiamy, będzie to nasz ''kapelusik". Wybieramy pestki, aby warzywo było puste w środku. Odstawiamy.
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowa, odcedzamy ją i wsypujemy do głębokiej miski ( pierwszy raz zrobiłam w płytkiej i to był błąd, ponieważ większość kaszy przy mieszaniu wyleciała :) ) i dodajemy tuńczyka. Wszystko razem mieszamy. Jeśli nie ma dla nas smaku, doprawiamy solą i pieprzem.
- Nagrzewamy piekarnik do 180ºC.
- Paprykę faszerujemy do samego czubka. Nakrywamy "kapelusikiem" i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 30-40 minut, aż papryka będzie miękka.
ZAKAZ KOPIOWANIA I ROZPOWSZECHNIANIA ZDJĘĆ BEZ MOJEJ ZGODY JEST ZABRONIONEna koniec...
Wszelkie prawa do zdjęć są moją własnością - kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Jedz mniej, bramy raju są wąskie.Miłego dnia życzy,
Archibald Joseph Cronin
Angelika :)
Super wyglądają. W sam raz dla mnie, bo nie przepadam za jedzeniem mięsa. Super pomysł.
OdpowiedzUsuńJutro będzie na obiadek :))
Katarzyna